AB Plus
Lotte woont sinds een half jaar in een pleeggezin. Ze is meestal vrolijk maar komt moeilijk tot werken. Ze kan ontploffen om een kleinigheidje. Hoe ga ik om met dit onvoorspelbare gedrag?

Hechting en trauma

Training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

 • De tweedaagse training ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen en kinderen met hechtingsproblematiek zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerkrachten kunnen hiermee in het leven van deze kinderen een groot verschil maken, terwijl ze daarnaast zelf minder snel uitgeput raken.

Videofeedback Basic Trust (voor de individuele leerling)

 • Daarnaast bieden wij (reguliere) AB in de vorm van het bespreken van video-opnamen van interactie tussen een leerkracht en een leerling waarbij vermoeden is van trauma en/of hechtingsproblematiek. Deze videofeedback vindt plaats volgens de interactie-principes van Basic Trust. Dit is aan te vragen via Kindkans.

Workshop Hechting & Trauma

 • Workshop van een dagdeel met elementen van de training en  de interactieprincipes van Basic Trust. Maak kennis met ons onderwerp en aanbod.

 

Wat kunnen wij bieden

De ambulant begeleiders die dit aanbod verzorgen hebben de ‘Train-de-trainer – Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ gevolgd bij het instituut van trauma-expert Leony Coppens. Ook zijn ze geschoold in het toepassen van de Basic Trust methode.

 • Tweedaagse training met als doel het vergroten van kennis van trauma en de effecten ervan zodat gedrag beter begrepen en herkend wordt.  De training is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van trauma en chronische stress. Deze inzichten zijn op een overzichtelijke en concrete manier verwerkt in powerpointdia’s, casusbeschrijvingen en oefeningen. We gaan ervan uit dat de cursisten het boek “Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen” voorafgaand aan de training zullen lezen.
 • Videofeedback bij trauma en hechting waarbij drie opnames worden gemaakt van een interactiemoment  tussen leerkracht en leerling. Deze opnames worden besproken volgens het interactieprincipe van Basic Trust. De leerkracht oefent deze toe te passen en helpt zo het basisvertrouwen van de leerling te vergroten.
 • Workshop Hechting & Trauma van een dagdeel met elementen van de training en de interactieprincipes van Basic Trust. Maak kennis met het onderwerp en het aanbod.

Investering

 1. De tweedaagse training wordt aangeboden via open inschrijving op een locatie in Barendrecht of omgeving. Catering is bij de prijs inbegrepen. Dit alles voor € 495 per persoon. Minimaal aantal deelnemers is 12. De ervaring leert dat het prettig is om met tenminste twee collega’s van een school de training te volgen.
 2. De training wordt in overleg in-company aangeboden op uw eigen locatie in twee dagen (van 9-16 uur)  of vier dagdelen (van 9-12 en/of van 13-16 uur). Trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag. De investering voor een teamtraining is in overleg.
 3. Videofeedback Basic Trust is gericht op de individuele leerling en aan te vragen via Kindkans. Klik hier voor ons gehele aanbod op het gebied van vragen over Gedrag.
 4. De workshop Hechting & Trauma wordt op locatie gegeven en duurt 2 tot 3 uur. Investering voor deze workshop is €450.

Data trainingen:

 • D.V. dinsdag 29 september en donderdag 8 oktober 2020 van 9.00 – 16.00 uur. Training met open inschrijving in Het Kruispunt in Barendrecht.  Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk.
 • D.V. dinsdag 27 oktober en donderdag 5 november 2020. In-company-training VO Calvijn College Krabbendijke. Inschrijven voor deze training is niet mogelijk.
 • D.V. januari 2021. In-company-training Johannes Bogermanschool Houten. Inschrijven voor deze training is niet mogelijk.
 • Bij voldoende aanmeldingen (10-12 deelnemers) zal er weer een training met open inschrijving worden gestart. Meld je aan als je hiervoor in aanmerking wilt komen. Op dit moment is er geen concrete datum gepland.

Opgeven en informatie via [email protected]