AB Plus

Hechting en trauma

“Veel kinderen met hechtingsproblematiek en getraumatiseerde kinderen lopen vast in het onderwijs. Ze presteren onder hun kunnen. Hun gedrag leidt tot problemen. Een leraar kan met de juiste kennis over hechting en trauma een enorme bijdrage leveren aan het herstel van de aangerichte schade.”

Training ‘Lesgeven aan getraumatiseerde leerlingen’

Eerste training is volgeboekt, opgeven voor de training van maart 2020 kan vanaf nu via [email protected]

De tweedaagse training ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen en kinderen met hechtingsproblematiek zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerkrachten kunnen hiermee in het leven van deze kinderen een groot verschil maken, terwijl ze daarnaast zelf minder snel uitgeput raken.

Wat kunnen wij bieden

De ambulant begeleiders die de training geven hebben de ‘Train-de-trainer – Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ gevolgd bij het instituut van trauma-expert Leony Coppens. Ook zijn ze geschoold in het toepassen van de Basic Trust methode.

Doel van de training is het vergroten van kennis van trauma en de effecten ervan, zodat

  • onderwijsprofessionals het verband tussen hechtingsproblematiek en trauma begrijpen;
  • onderwijsprofessionals het gedrag van getraumatiseerde kinderen beter herkennen en begrijpen;
  • onderwijsprofessionals beter met het gedrag van getraumatiseerde kinderen om kunnen gaan en meer tevreden zijn over hun werk;
  • kinderen zich veiliger voelen en meer toekomen aan leren.

De training is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van trauma en chronische stress. Deze inzichten zijn op een overzichtelijke en concrete manier verwerkt in powerpointdia’s, casusbeschrijvingen en oefeningen.

Investering

  1. De tweedaagse training wordt aangeboden via open inschrijving, in het gebouw van VGS Ridderkerk. Catering is ook bij de prijs inbegrepen. Dit alles voor € 450 per persoon. Minimaal aantal deelnemers is 12.
  • De eerstvolgende training wordt gegeven op DV dinsdag 29 oktober en donderdag 7 november 2019 van 9.00 – 16.00 uur in het gebouw van de VGS in Ridderkerk. Deze training is inmiddels volgeboekt.
  • D.V. 10 en 19 maart 2020 staat de volgende training gepland. U kunt zich daarvoor reeds opgeven via onderstaand mailadres.
  1. De training wordt in overleg in company aangeboden in twee dagen (van 9-16 uur)  of vier dagdelen (van 9-12 en/of van 13-16 uur). Trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag. De investering voor een teamtraining is in overleg.

Opgeven en informatie via [email protected]