PCM

adminBasistraining, Basistraining In-Company, Coaching duo-collega's, Coaching leerkracht, Intro workshop, Ouderavond

AB Plus
Heb jij dat ook wel eens? Een leerling in de groep waar je geen raad mee weet. Hij praat er steeds doorheen. Altijd ja maar.. Of heel stil en lijkt nauwelijks tot werken te komen. Of ……

PCM

PCM (Process Communication Model)

Gedrag komt ergens vandaan. Wat is de reden dat deze leerling zich zo gedraagt? Wat heeft deze leerling nodig? Hoe komt het dat jij zo op deze leerling reageert? Wat heb jij nodig? PCM biedt handvatten om te reageren op gedrag van leerlingen en geeft tegelijkertijd inzicht in de leerlingen en in wie jij bent. Dus PCM werkt? Nee, dat doe jij, maar PCM geeft wel hele mooie handreikingen.

Wat je leert:

Zelfinzicht en veerkracht

 • Met het PCM-profiel bekijk je jezelf vanuit je sterke punten en voorkeuren.
 • Met dit zelfinzicht kijk je anders naar alledaagse situaties en kun je keuzes maken die aansluiten bij je je behoeften en die helpen je dromen te realiseren.

 

Makkelijker contact maken

 • Met dit hernieuwde zelfinzicht kun je andermans gedrag en motivatie ook ontcijferen.
 • Kijk je anders naar gedrag van jezelf en anderen.
 • Herken je wat de ander nodig heeft en sluit je hier op aan.

 

Stress verminderen

 • Herken je de eerste tekenen van miscommunicatie en buig het om in effectief contact.
 • Zo voorkom je misverstanden, frustratie en gebrek aan betrokkenheid.
 • En ga je stress en bijbehorend onproductief gedrag te lijf.

 

Wat kunnen wij bieden?

 • Intro Workschop

Je krijgt inzicht in wat PCM is en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen. Op grond van deze workshop heb je voldoende inzicht gekregen in PCM om te beslissen of je hier verder mee wilt in je organisatie.

 • Driedaagse basistraining

Tijdens deze driedaagse maak je kennis met PCM. Je leert begrijpen wat de reden is dat leerlingen, ouders, collega’s en jijzelf bepaald gedrag laten zien. Ook krijg je handvatten die je leren om te gaan met gedrag wat jij lastig vindt.

 • Teamtraining

Met het team leer je begrijpen dat gedrag wat je ziet voort komt uit je persoonlijkheidsprofiel. Je gaat begrijpen wat de reden is dat leerlingen, collega’s ouders en jijzelf bepaald gedrag laten zien. Ook krijg je handvatten die je leren om te gaan met gedrag wat jij lastig vindt.

Als leerkracht krijg je inzicht in welk gedrag je laat zien en waar dit uit voort komt. Ook krijg je handvatten om je leerlingen te begrijpen en af te stemmen op hun gedrag.

 • Coaching duo-collega’s

Je krijgt inzicht in het gedrag van jou en je duo-collega. Ook ga je begrijpen waar dit gedrag uit voort komt. Je krijgt handvatten om samen een ijzersterk duo te worden!

 • Ouderavond

Op deze avond krijgen ouders inzicht in het gedrag van hun kinderen en van henzelf. Ze leren begrijpen wat de reden is dat hun kinderen bepaald gedrag laten zien en wat de reden is dat zij op een bepaalde wijze reageren.

Investering

Intro Workshop
Nieuwsgierigheid gewekt, maar behoefte aan meer inspiratie en informatie?
In een boeiende workshop van 1,5 à 2 uur wil de trainer uw team meenemen in de wereld van PCM. Vooraf stemmen we af hoe we hier vorm aan geven. De workshop is geschikt voor schoolteams, ib’ers, managementteams of andere deelteams.
De workshop wordt voor € 250, – onafhankelijk van de groepsgrootte – bij u op school aangeboden.

Basistraining
De basistraining is gebaseerd op drie studiedagen. Verder ontvang je het boek “zo kun je mij bereiken” en je persoonlijk profiel. Locatie in onderling overleg. Catering is ook bij de prijs inbegrepen. Dit alles voor € 999,-

Basistraining In Company
De teamtraining is gebaseerd op drie studiedagen. Verder ontvangen alle teamleden het boek “zo kun je mij bereiken” en een persoonlijk profiel. De investering in deze teamtraining is afhankelijk van het aantal deelnemende teamleden.

Coaching leerkracht
We gaan uit van maatwerk met een minimum van 10 uur met een uurtarief van € 104,00. Het traject is inclusief  het boek “Zo kun je me bereiken”. De investering voor dit traject bij afname van 10 uur (vijf gesprekken)  is €1250, inclusief een persoonlijk profiel. Heb je al een persoonlijk profiel dan is de investering €1040.

Coaching duo-collega’s
We gaan uit van maatwerk met een minimum van 10 uur met een uurtarief van € 104,00. Het traject is inclusief het boek “Zo kun je me bereiken”. Voor beide collega’s is een persoonlijk profiel nodig. De investering voor dit profiel is €225 per profiel.

Ouderavond
Een boeiende interactieve ouderavond waarop de ouders inzicht krijgen in het gedrag van hun kind(eren) en van zichzelf. Na deze avond zullen ouders begrijpen wat u als school beweegt om met PCM aan de slag te gaan. Aangeboden voor € 550.

Deze ambulante begeleiding is aan te vragen via [email protected].